Regionsrådet udvider samarbejdet med rådgivningstilbud til børn og unge

Samtale
Profilbillede
dato

Regionsrådet har netop afsat en halv million kroner til at styrke rådgivnings- og samtaletilbuddet headspace for børn & unge, som Region Syddanmark har samarbejdet med siden 2014.

Regionsrådet har besluttet at styrke samarbejdet med rådgivningstilbuddet headspace for børn & unge. headspace får nu tilført en halv million kroner, der skal gå til flere medarbejdere fra psykiatrien og muligvis to nye centre. 

Det er frivillige, der bemander samtale-centrene, og den 21. juni 2021 har regionsrådet bevilliget en halv million kroner til, at Psykiatrisygehuset kan stille medarbejdere, der skal rådgive de frivillige, til rådighed i

• headspace i Haderslev, som åbnede 1. maj 2021,

• headspace-center i Grindsted (headspace Billund)

• To potentielle headspace-centre i Middelfart og Faaborg-Midtfyns Kommuner.

headspace er et gratis og uforpligtende landsdækkende tilbud om samtale med- og vejledning af børn og unge. Her kan sårbare børn og unge mellem 12 og 25 år få gratis anonym rådgivning via chat, video, telefon eller ved fysisk fremmøde.

Ifølge headspace har der siden 2014 været afholdt cirka 24.500 rådgivningssamtaler med syddanske børn og unge. Dertil kommer et uvist antal online-samtaler via chat.

På nuværende tidspunkt har Region Syddanmark samarbejdsaftaler om headspace-centre i Odense, Aabenraa, Fredericia, Esbjerg, Billund & Haderslev.


Kilde: Redaktionen